A kollagén az egyik legismertebb fehérje, a köztudatban a „test ragasztójaként” is ismerik. Nagyon fontos szerepet játszik a bőr, a csontok, az ízületek, az izmok, a kötőszövetek, sőt, még a fogak összetételében is.

A kollagént táplálkozással is pótolhatjuk, ám ez manapság körülményes, hiszen érdemben a porcokban, ínas húsokban található meg – melyet ma már ritkán eszünk. Mivel természetes pótlása nehézkes, érdemes lehet a kollagént táplálékkiegészítő formájában pótolni. Hatásának kifejtéséhez rendszeres szedésre van szükség – hiszen testünk számos részének van rá szüksége, ezért javasolt legalább 2-3 hónapig alkalmazni, akár évente több alkalommal is.

A tiszta kollagén olyan, mint egy „szivacs”

Ha kollagént szedünk, legtöbbször folyadékban oldható étrend-kiegészítőkkel találkozhatunk. Az ún. „hidrolizált kollagének” hatásosak lehetnek, fogyasztásuk azonban körülményes lehet egyeseknek és szinte minden esetben más adalékanyagokat is tartalmaznak, amire nincs mindenkinek igénye. Ha valaki csak kollagént szeretne fogyasztani, elérhető már tiszta, fagyasztva szárított (liofilizált) kollagén is, melynek „szivacsos” formája van. Teljesen íztelen és tisztaságából adódóan biztonsággal alkalmazható. Alkalmazása egyszerű, hiszen nem kell hozzá folyadék! Az ilyen formájú kollagén gluténmentes, laktózmentes, valamint várandósság és szoptatás alatt is fogyasztható, és cukorbetegek is szedhetik.

Colafit® tiszta kollagén – az elfoglalt nőknek

Geszler Dorottya műsorvezetőt, Pilates oktatót és a Miss Hungary dobogósát kérdeztük a kollagén fogyasztási szokásairól. „Ahogy a legtöbb nőnek, nekem is sűrűek a hétköznapjaim, a család és a munka mellett szeretek időt fordítani magamra is, így preferálom az egyszerű megoldásokat. A Colafit® kockákat reggel, a legnagyobb rohanásban is van időm elfogyasztani, de az se baj, ha út közben jut csak eszembe, hiszen nem kell hozzá folyadék.” – emelte ki a műsorvezető.

A fagyasztva szárított apró kollagén kockák nagy előnye, hogy jelenleg ez az egyetlen, 99,9%-os tisztaságú kollagén Magyarországon. Egy kockát 8 mg liofilizált kollagén alkot, ami 800 mg kollagén gélnek felel meg. A készítménnyel számos kutatást is végeztek a szakemberek. „Mivel rengeteg készítmény érhető el a piacon, ügyelek arra, hogy ellenőrzött helyről származó készítményeket fogyasszak. A Colafit® kollagént patikában egyszerűen be tudom szerezni, így tudom, szigorú ellenőrzéseken ment át a termék.” – mondta Dorottya.

Az egykori szépségkirálynő ezen kívül beszélt arról is, miért döntött a kollagén fogyasztása mellett: „Nem csak a köztudatban élő, bőrre gyakorolt hatásai miatt szedek kollagént, ez csak a kollagén egyik fontos szerepe. Mivel a mozgás fontos része az életemnek, ügyelek ízületeim és porcaim egészségére, melyeknek szintén szükséges lehet a kollagén.” 

A Colafit® kollagén kockákat megvásárolhatjuk 1 havi adagban önállóan is, de emellett elérhető nagyobb, 2 havi kiszerelésben, melyhez eper ízű C-vitamin is van csomagolva.

Próbálja ki most!

Colafit® 60 db kollagén-kocka C-vitaminnal