Rengeteg féle táplálékkiegészítőt szedünk, közte sok-sok vitamint. Tesszük ezt sokszor anélkül, hogy tudnánk pontosan, hogy az egyes vitaminok milyen folyamatokra hatnak szervezetünkben, hiányuk miért okoz problémát, vagy éppen mennyi az adott vitaminból az optimális mennyiség, amely jótékony hatást fejt ki és nem terheli túl a májunkat sem.

Néhány héttel ezelőtt éppen kezdtünk kilábalni a szezonális influenzajárványból, mikor hívatlanul megérkezett a hozzánk is a koronavírus.

A szakemberek a világjárvány kapcsán nem győzik hangsúlyozni a megelőzés fontosságát, illetve az immunrendszer állapotának/reakciójának megerősítését.

A magas dózisú D3 vitamin immunrendszert támogató hatásai közismertek. Jelen helyzetben a megnövekedett napsütéses órák száma is segíthet megfelelő mennyiségű D3 vitaminhoz jutni. Azonban nem ez az egyetlen vitamin, amelynek jelenléte szüksége sahhoz, hogy fertőzés esetén védekező rendszerünk optimálisan működjön.

Talán kevesebben tudják, hogy a B12 vitaminnak is nagyon fontos, az immunrendszert segítő szerepe van.

A B12 vitamin vízben oldódó, ami azt jelenti, hogy viszonylag könnyen „kimosódik” szervezetünkből, ha nem táplálkozunk megfelelően. Májunk ugyan raktárt képez belőle, mégis rendszeresen pótolnunk szükséges ahhoz, hogy a hozzá kötődő funkciók ne sérüljenek.

Cefavit® B12 vitamin