A Cefaimmun® Stix szelén, D-vitamin és cink tartalmánál fogva támogatja az immunrendszer normális működését. E mellett a szelén és a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.* A Cantaloupe dinnyében megtalálható szuperoxid-dizmutáz (SOD) pedig egy természetes antioxidáns hatású enzim, amely egyébként megtalálható az emberi szervezetben is.

Az immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk állandó harcot folytat a szervezetet érő fertőző ágensekkel, a külső támadásokkal szemben és folyamatosan irányítja belső immunválaszainkat. Annak érdekében, hogy az immunrendszer hatékonyan lássa el feladatát megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaggal kell ellátni, melyet általában a kiegyensúlyozott és változatos étkezéssel biztosíthatunk. Bizonyos élethelyzetekben, vagy emelkedett igény esetén különösen fontos lehet a létfontosságú mikroelemek – például a szelén és a cink -, vagy vitaminok – mint a D-vitamin – elegendő mennyiségének a biztosítása, hogy szervezetünk egészséges immunválaszát fenntartsuk.

Sárgadinnye koncentrátum – SOD enzim

A Cantaloupe sárgadinnyéből nyert koncentrátum nagy mennyiségben tartalmaz egy szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzimet, amely egyébként megtalálható az emberi szervezetben is. Ez a Cantaloupe sárgadinnye a betakarítása után nagyon hosszú ideig eltartható, és láthatóan a hő és a napfény is csak csekély hatást gyakorol rá. Ez a különleges, genetikailag nem módosított gyümölcs Franciaország déli részén terem. Betakarítását és a feldolgozását rendkívül kíméletesen, kézi munkával végzik, hogy ne veszélyeztessék a benne található értékes összetevőket.

A sárgadinnye eredete 5000 évre nyúlik vissza. Ez nem csak egy finom és frissítő gyümölcs, hanem ezenkívül értékes, egészséges anyagokat is tartalmaz. A Cantaloupe dinnye kivonat egyik fő összetevője a szuperoxid-dizmutáz, azonban ezen kívül sok értékes anyagot tartalmaz úgymint katalázt, koenzim Q-t, glutation-peroxidázt, A, C, E-vitamint, karotinoidokat, zsírsavakat. Ezek az anyagok fontos szerepet játszanak az immunrendszer modulálásában, hiszen a sejtanyagcsere során felszabadult káros végtermékek, mint a hidrogén-peroxid eltávolítását is segítik. Így az immunrendszer védekező sejtjei is optimálisan képesek működni akár vírusos, akár bakteriális fertőzés esetén.

A legújabb kutatások bizonyították, hogy a Cataloupe dinnye szuperoxid-dizmutázban (SOD) gazdag kivonata számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Az oxidatív stressz csökkentésével védi a sejteket a korai öregedéstől. Májvédő hatású és pozitívan befolyásolják a fáradtságot és a stresszt.

A Cataloupe dinnye természetes SOD tartalma kiemelkedően magas és hosszú ideig magas marad a leszedése után is.

Szelén – nátrium-szelenit formájában

A Cefaimmun® Stix a szelént nátrium-szelenit formájában tartalmazza. Ez a molekula lehetővé teszi a szelén célzott beépülését a szervezet védelmi rendszerébe. A szelén támogatja az immunrendszer normál működését, és hozzájárul a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.