Site icon Bilac

Laktózmentes élet, karantén idején?

Egy praktikus megoldás a Lactamed Spray segítségével.

Sokan igazoltan laktóz érzékenyek, sokan csak simán jobban érzik magukat attól, hogy nem isznak, esznek tejterméket- csak laktózmenteset.

Nekik próblunk most segíteni pl. hogyan készítsünk laktóz mentes tejet.

Eddig csak bementünk a közértbe és leemeltük a kívánt laktóz mentes terméket a polcról és el is volt intézve. Igaz, az árától a pénztárnál néha frászt kaptunk, de megérte a befektetés a kellemetlen tünetek elkerülése érdekében.

Azám, de közbe szólt a járvány. Mindenki (majdnem) lázas felvásárlásba kezdett és a polcokról elsőként a mentes termékek fogytak el. Ilyenkor az embernek két választása maradt. Csalódottan haza kullog, vagy előveszi a józan eszét és gondolkozik. Hogyan lehetne előállítani laktóz mentes terméket házilag, a nem mentes alapanyagokból?

Sokan nem tudják, de létezik egy nagyon egyszerű megoldás, amely tulajdonképpen az élelmiszeripari előállítási módszeren alapul.

A tejcukrot – a laktózt – nem vonják ki az élelmiszerekből, hanem egy enzim – a laktát dehidrogenáz – segítségével lebontják, mégpedig úgy, hogy hozzáadják a mentesíteni kívánt termékhez, például a tejhez. Tegyük ezt mi is! A patikákban  és webshopunkon is elérhető egy nagyon praktikus készítmény, a Lactamed. Spray formájának köszönhetően nagyon egyszerűen alkalmazható. A mentesíteni kívánt ételre ráfújható és az már fogyasztható is. Az enzim megteszi a hatását. Íze nincs, nem rontja az étel élvezeti értékét. De ha valakinek úgy szimpatikus, közvetlen a szájba is sprézhető étkezést megelőzően.

Nagyobb mennyiségű ételt is készíthetünk a segítségével.

Vegyünk egy példát: Elfogyott a laktózmnetes tej? Sebaj!

Fújj bele este 1 liter normál tejbe a Lactamedből, a dobozon található javaslatnak megfelelően és hagyd állni a tejet egy éjszakán át. Az enzim kifejti hatását és reggelire mindenki ihatja kedvenc tejes italát, méghozzá laktómentesen.

A készítmény laktáz enzimet tartalmaz, mely segíti a laktóz emésztését tejcukorérzékenység esetén.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

Szerezd be itt!

Exit mobile version