Rendszeresen szed hashajtót? Folyamatos székrekedés kínozza? Bemutatjuk új termékünket, amely segíthet a krónikus székrekedés idején. Nézzük közelebbről a dolgokat:

A székrekedésről:

A székrekedés nagyon sok ember mindennapjait keseríti meg. A normális székletürítési gyakoriság tág határok között mozog, ha azonban Önnek kevesebb, mint háromszor van széklete egy héten, akkor valószínűleg székrekedésben szenved. Ez gyakran társul a székletürítés nehezítettségével (kemény széklet, renyhe székelési inger) is. A székrekedés gyakorisága – bár minden életkorban előfordulhat – az életkor előrehaladtával nő, 60 éves kor felett az emberek 20-30%-át érinti, és nőknél gyakoribb, mint férfiaknál. Gyakran jelentkezik a terhesség időszakában is.

A székrekedés öngyógyításának legelterjedtebb formája a gyors hatást provokáló hashajtók alkalmazása. Ennek a beavatkozásnak velejárója azonban, hogy a vastagbelet gyakorlatilag kisöpri, és így a normális székletképződéshez szükséges bélbaktériumokat is kihajtja. A következő széklet formálódásához szükséges feltételek romlanak, és ez az oka annak, hogy gyakran „ördögi kör” alakul ki, újabb és újabb székrekedés jelentkezik, melyet azután ismételt, egyre erőteljesebb hashajtással próbálunk orvosolni….

Az egészséges bélflóra más fontos feladatai mellett a normális székletképződésért, a vastagbél ürülését kísérő mozgásokért is felelős. A bélflóra zavara önmagában is krónikus székrekedést okozhat, vagy a már meglevőt súlyosbíthatja, így hashajtás után, hogy helyreállhasson a normál rend célszerű az elvesztett bélbaktériumokat pótolni.

A bél normál baktériumflórája:

A vastagbélben rendkívül nagy számban élnek baktériumok. Ezeket a mikroorganizmusokat összefoglalóan bélflóraként emlegetik. Életközösséget alkotnak, megfelelő mennyiségük és a flóra összetétele is fontos feltétele a normál emésztésnek, és immunrendszerünk hatékony működésének.

A bélbaktériumok számának változása ugyan természetes folyamat is lehet, de a normál flóra hashajtást kísérő „kisöprése” krónikussá teheti a székrekedéses panaszokat, ezért a bélflóra pótlása hashajtás után segítheti, hiánya pedig akadályozhatja a normális székletképződést.  Az élő flóra pótlásának eredménye gyorsan érezhető, hiszen újra visszatér az élet a bélcsatornába, ezzel a székletképződés, a normális székelés feltételei javulnak.

Az élőflóra pótlását, így a Laxanorm Cseppet is érdemes napi rendszerességgel több héten keresztül, esetleg folyamatosan alkalmazni, valamint étrendi és életviteli módszerekkel kiegészíteni: magas rosttartalmú élelmiszerek, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása és a rendszeres mozgás is hozzájárul a székletürítés rendeződéséhez.

Laxanorm Csepp:

Laxanorm Csepp humán eredetű élő, liofilizált baktériumtörzset: Lactobacillus rhamnosus GG®-t tartalmaz, melynek természetes élettere az emberi szervezet. A Lactobacillus rhamnosus GG® olyan alaposan tanulmányozott és sokrétű kutatási eredményekkel rendelkező tejsavbaktérium, amely kiválóan egészíti ki a bélflórát.

A tejsavbaktériumok más baktériumokkal együtt a bélflóra természetes összetevői, amelyek az emberi testben – az vékony-, és különösen a vastagbélben – képesek megtelepedni, és ott jótékony hatásukat kifejteni.

A Laxanorm Cseppben található élőflóra sejtek liofilizációs eljáráson, azaz fagyasztva szárításon mennek keresztül. Ez az eljárás biztosítja a baktériumsejtek stabilitását a tárolás során, hogy azok megőrizzék életképességüket a készítmény dobozán jelzett lejárati időig. A készítmény alkalmazásával kapcsolatban bővebb információért kérdezze orvosát vagy gyógyszerészét!

Összetevők:

Vivőanyag: NEOBEE M-5 (közepes szénláncú trigricelid-olaj), shea vaj, zsírsavak mono- és digliceridjei (E 471), baktériumtörzs (Lactobacillus rhamnosus GG®)

Garantált baktériumszám adagonként: 1,5 x 109 CFU (1,5 milliárd) */ 12 csepp (*CFU = Colony-Forming-Unit – Telepképző Egységek Száma)

Laxanorm Csepp vivőanyagát adó olaj növényi alapanyagokból készül. A termék glutén- és laktózmentes, vegetáriánus étrendbe illeszthető.

Alkalmazás:

Ajánlott adagolás: Naponta 12 csepp legalább három héten keresztül. A napi adag minimum 1,5 milliárd (1,5*109) Lactobacillus rhamnosus GG®-t tartalmaz. A készítményt ne cseppentse forró (40 o C fölötti hőmérsékletű) ételbe vagy italba, mert az élő baktériumok elpusztulhatnak. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.

A csepp kényelmes adagolási lehetőséget nyújt: a nap bármely időszakában alkalmazható. Amennyiben egyidejűleg antibiotikumot szed, a Laxanorm Cseppet legalább három órával az antibiotikum beadását követően kell bevenni.

Laxanorm csepp