Bonolact® Pro+biotikum 30x

4 870 Ft

Bonolact® Pro+biotikum az egészséges immunrendszerért, „bélazonos” baktériumokkal.

Rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal az egészségre. Megelőzi és enyhíti a székrekedést, hasmenést.

Elfogyott

Leírás

Bonolact® Pro+biotikum az egészséges immunrendszerért, „bélazonos” baktériumokkal. Rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal az egészségre. Megelőzi és enyhíti a székrekedést, hasmenést.

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménnyel Ön természetes úton járulhat hozzá a sérült bélflórája regenerálásához, az egészséges bélflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet és egészség megőrzéséhez. Az optimális hatás elérése érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben szüksége lehet.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.  Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves felhasználási tapasztalat igazolja.

A készítmény „bélazonos” baktériumokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal az egészségre. Hatékonysága függ az egészségi állapottól, kortól, étkezési szokásoktól és az egyéni hozzáállástól.

Bizonyított hatásaik a következők:

  • jótékonyan befolyásolja a bélflóra és ezen keresztül az immunrendszer működését,
  • megelőzi és/vagy enyhíti a hasmenést, székrekedést, a nem specifikus gasztrointesztinális panaszokat, gyulladásos bélbetegségeket,
  • Gátolja a szervezet számára káros baktériumok és élesztők megtelepedését, elszaporodását a bélrendszerben,
  • enyhíti a tejcukor-érzékenység tüneteit,
  • B-vitaminokat és K-vitamint képesek előállítani.

Mi a Bonolact® Pro+biotikum?

Az egészséges bél mikroflóra kialakítására és megőrzésére képes, speciális tulajdonságú, élő probiotikus baktériumokat – Lactobacillus acidophilus, LA-5®, Bifidobacterium, BB-12® – tartalmazó probiotikum.

Mi a készítmény hatóanyaga?

14mg élő probiotikus hatású baktériumok: min.   5 x 108 Lactobacillus acidophilus, LA-5® és min.   5 x 108 Bifidobacterium, BB-12® /kapszula.

Mit tartalmaz még a kapszula?

Segédanyagai: vízmentes glükóz, burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz és magnézium-sztearát. Kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid.

Milyen esetben ajánlott a Bonolact® Pro+biotikum szedése?

A készítmény alkalmazása elősegíti az egészséges bélflóra kialakítását és fenntartását, ezáltal hozzájárul a jó közérzet és egészség megőrzéséhez.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?

A készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység, valamint az immunrendszer zavarai (pl. HIV- fertőzés) esetén nem javasolt a fogyasztása.

Szedhetik-e a Bonolact® Pro+biotikum kapszulát gyerekek is?

A Bonolact® Pro+biotikum kapszula aktív és nem aktív alkotórésze biztonságos a gyerekek számára. Fogyasztását a vegyes étrendre történő átállást követően javasoljuk.

Várandós és szoptatós anyák szedhetik-e a kapszulát?

Ezen élethelyzetekben a készítmény szedhető.

Szedhető-e a Bonolact® Pro+biotikum más gyógyszerek mellett?

A Bonolact® Pro+biotikum nem rendelkezik szisztémás hatással, ugyanakkor nem ismeretes, hogy más gyógyszerek hatásosságát csökkentené. Azonban egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) gátolhatják e baktériumok növekedését, illetve elpusztíthatják azokat. Így a Bonolact® Pro+biotikum alkalmazása főleg antibiotikum kúra alatt a gyógyszer bevétele után 3 órával ajánlott.

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény kis mennyiségű glükózt tartalmaz, ezért ritka, örökletes anyagcserezavarban – glükóz-galaktóz malabszorpcióban – szenvedő betegeknek nem ajánlott a szedése. Tejcukor-érzékenyek fogyaszthatják. A tejfehérje allergiában szenvedők kérjék ki kezelő orvosuk véleményét.

Hogyan és mikor kell a Bonolact® Pro+biotikum kapszulát bevenni?

A Bonolact® Pro+biotikum bevétele étkezés közben vagy után javasolt. Bevétele folyadékkal lenyelve történjen.

 

Napi ajánlott adag?

Ajánlott adagolás legalább naponta 1-2 kapszula étkezés közben vagy után.

Előfordulhat-e mellékhatás a Bonolact® Pro+biotikum alkalmazása során?

A Bonolact® Pro+biotikum fogyasztás első napjaiban a készítményre érzékenyebb egyéneknél enyhe puffadás figyelhető meg. Ha nem várt hatást észlel, tájékoztassa arról kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyi ideig szedhető a Bonolact® Pro+biotikum kapszula?

A Bonolact® Pro+biotikum alkalmazása nem okoz függőséget, hosszantartó használata során mellékhatás megjelenése nem ismert. Így használatának nincs időbeni korlátja.

Miért fontos az egészséges bélflóra?

Bizonyított, hogy a rendkívül érzékeny „láthatatlan szervünk”, a bélflóra összetétele és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. Nem közömbös, hogy szervezetünk „konyhájában”, a vastagbélben milyen természetű biokémiai folyamatok zajlanak. A káros anyagcsere termékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya kellemetlen tüneteket, rossz közérzetet, az immunrendszer gyengülését, végső sorban pedig egészségkárosodást okozhat.

Hogyan kell tárolni a terméket?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó, eredeti csomagolásban, jól lezárt kupakkal. Gyermekek elől elzárva tartandó.

 

Nyilvántartási szám: OGYI-992/2006

Csomagolási egység: 30 db/doboz, 60 db/doboz

 

Gyártja és forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. 9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 24.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE ORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

További információk

Kiszerelés

30x

Brand

Bonolact

GTIN

5999881750218, 5999881750225