A Humicin® természetes huminsav és fulvosav keveréke.

 • magyar származású és gyártású alapanyag
 • 100%-ban természetes, növényi eredetű bioanyag
 • szennyeződésektől mentes
 • klinikai kutatásokkal rendelkezik
 • több, mint 25 hazai és nemzetközi szakmai elismeréssel rendelkezik

Huminsav és fulvosav előfordulás természetben

A huminsavak, a föld alá került elsősorban növényi, kisebb hányadban állati részek talajbaktériumok és gombák által aerob körülmények között fizikai, kémiai és mikrobiológiai úton lebontott, érésük során szerves anyagokból felépülő, nagy molekulájú, főként savas jellegű, kémiailag igen változatos szerkezetű és méretű vegyületek.

A huminsav név a latin humus (talaj) szóból származik. A talajban természetes módon kialakult, sokféle, bonyolult szerves sav gyűjtőneve. Érdekesség, hogy a huminsavat nem tudják laboratóriumi körülmények között létrehozni. Sok kísérletet végeztek vele, de mesterséges előállításához rengeteg idő és a természet erőforrásai szükségesek.

Köztudott, hogy minél magasabb egy talaj humusztartalma, annál termékenyebb – ez többek között annak is köszönhető, hogy a huminsavak – amik a humusz fő összetevői – több, mint 70 féle vegyületet tartalmaznak. Egy jó termőföldről származó zöldség magasabb számban tartalmazza a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyet egészségesebb elfogyasztanunk – szemben a gyenge termőföldről származóval. Adja magát a logikus következtetés, hogy a huminsav erős befolyásolással bír az emberi szervezetre is.

A Solium®-ban található Humicin® rendkívül tiszta és természetes. Egy speciális eljárással távolítják el belőle a szennyeződéseket, így tisztasága garantált.

A fulvosavak a növényi és állati sejtekből származó különböző baktériumok által, változó környezetben képződött molekulacsalád összefoglaló elnevezése. A fulvosavak minden élő anyag aerob bomlásakor képződő, legalább három megfelelő mikroba faj egymást követő generációi által kiválasztott, látszólag örök életű, élő szervezetek számára védő hatású fitokemikáliák. A fulvosavak a földi körülmények között kialakuló bonyolult szerkezetű, a humifikálódás során többször is változó, tulajdonságaikat változtatni, módosítani képes természetes szerves molekulák. A fulvosavak gyakorlatilag minden más szervetlen és szerves anyaggal reagálni képes, kis molekulasúlyú, vízben, és bármilyen pH értékű savakban és lúgokban is oldódó, bioaktív, sárga színű szerves molekulák.

Fő forrásuk Magyarországon

A gazdag fekete talajokban, tőzegekben, tőzegiszapokban alakulnak ki. Ilyen telepek a Balaton-Felvidék lápos területein találhatók.  Az Iszap és a tőzeg a leggyakoribb lelőhelyük, de gyengébb minőségben lignit- és barnaszénkészletekben is megtalálhatók. Egyik legismertebb lelőhelye Hévíz és környéke.

Érdekes, hogy a világ egyik legjobb minőségű humin anyag lerakódása Magyarországon található. Ez a kb. 10 000 éves tőzegmező a világon egyedülálló módon, vulkáni környezetben, mélyen a földfelszín alatt fekszik. Így az egyébként felszíni tőzegekre jellemző szennyeződésektől mentes és rendkívül magas a huminsav tartalma. A huminsav kinyerése a tőzegből egy kíméletes, speciális technológiával történik.

A Solium®-ban található Humicin® magyar tőzegből származik.

A huminsav hatása

A huminsavat régóta alkalmazzák. Már az ókorból is vannak leírások, hogy használták gyógyászati célokra. Sokaknak ismerősen is csenghet a huminsav, hiszen az állatgyógyászatban is már régóta sikeresen alkalmazzák méregtelenítésre, allergiás reakciók csökkentésére, valamint antivirális és immunerősítő hatása miatt.

Humán felhasználásban a huminsav egyre nagyobb teret hódít magának. A szakemberek bár ismerik jótékony hatását, mindezt egyre több kutatással is igyekeznek megerősíteni a régóta fennálló tapasztalatokon túl. Az alábbi területeken végeztek és végeznek vele vizsgálatokat:

 • immunerősítő, immunstimuláló hatás
 • antiallergén hatás
 • antibakteriális, antivirális hatás
 • májregeneráló hatás
 • gyulladáscsökkentő hatás
 • vörösvértest képzés fokozása
 • a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
 • reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladások javítása
 • általános energetizáló, betegség megelőző hatás
 • méregtelenítő hatás

Most bevezető áron:

SOLIUM®